Festivaltelt: Stor guide til valg af festivaltelt i 2020

Det er allerede begyndt at være forår, og sommeren står for døren lige om lidt. Sommer i Danmark er lig med festivaler med vennerne sammen med øl og god musik! Når man skal på festival, så flytter man jo ud på en festivalplads for en stund. Pladsen bliver således ens adresse – og dit telt bliver dit hjem for en kort stund. Selvom man ikke vil bruge for mange penge på et festivaltelt, som der er stor sandsynlighed for bliver ramponeret under festivalen – så vil man stadig have tilstrækkelig kvalitet til at man har et fedt sted at sove, crashe og slappe af i campen. Da det kan være svært at vælge festivaltelt har vi lavet denne store telt-guide til festivalsæsonen 2019. Læs med herunder.

Hvordan vælger man et godt festivaltelt?

Et spørgsmål vi får ofte er hvordan man vælger et godt festivaltelt? Hvilke ting skal man holde for øje? For det første, så skal man finde ud af hvor mange personer man skal sove i festivalteltet. Skal det være et 2 personers festivaltelt eller et 4-personers festivaltelt? Størrelsen er det første man skal have styr på.

Derefter skal man overveje følgende 5 ting når man vælger sit festivaltelt:

  1. Hvad er dit budget? Vil du købe et flere tusind kroners dyrt telt til at tage med på Roskilde Festival, hvis der er stor sandsynlighed for at det kan gå i stykker? Svaret er ofte nej.
  2. Selvom teltet er billigt, så skal teltet have de elementære egenskaber man kan forvente. Du skal spørge dig om teltet er vandtæt. Vi anbefaler et vandsøljetryk på minimum 1000 MM som festivaltelt. Vandsøljetryk er udtryk for vandtætheden.
  3. Derudover skal du sikre dig at teltet kan låses af for at sikre dine genstande.
  4. Teltet skal komme med med pløkker m.m. så du let kan sætte det op.
  5. Vil du have det lettest mulige telt at sætte op – så overvej et popup telt som kan sættes op på få sekunder.

Festivaltelt til 2 personer

Festivaltelt 2 personer
Festivaltelt 2 personer

Hvis du er på jagt efter et festivaltelt til to personer så burde dimensionerne på teltet være en længde på ca 200 cm gange 150 cm. På den måde er du sikre på, at i kan være der to personer. Derudover vær sikker på at festivalteltet har integreret underlag så både du og dit tøj ikke bliver vådt hvis jorden bliver fugtig.

Telte lavet i polyester materiale og med tapede sømmer er at foretrække – da det sikre lidt mere holdbarhed end telte lavet i andre materialer.

Derudover anbefaler vi, at du finder et telt med myggenet i “døren”. På den måde vil du kunne have teltet åbent om dagen imens du sidder i campen for at lufte ud – men samtidig ikke får dyr ind i teltet hvor du jo skal sove. Og igen – husk du skal kunne låse teltet af! Så sikre du dine værdigenstande lidt mere end hvis teltet står ulåst og dermed undgår folk bryder ind i dit festivaltelt.

Vi har hos Festivalpakke.dk fundet et af Danmarks billigste kvalittets festivaltelte. Klik her for at se vores festivaltelt til 2 personer – koster kun 199,-!

2 personers festivaltelt som én person?
Hvis du er én person, og køber et 2 personers festivaltelt vil du naturligvis have mere plads i teltet. Et godt tip er, at man typisk altid har en i campen, som har et “for stort telt”. Den person har så plads til alle de drikkevarer man har med. Derudover vil den person også kunne have plads til andet gear, spil og lidt stole.

 

Festivaltelt til 4 personer

Festivaltelt 4 personer
Festivaltelt 4 personer

Den primære forskel når du vælger festivaltelt til 4 personer fremfor 2 personer er størrelsen. Du skal stadig lede efter et festivaltelt lavet i polyester, med vandsøljetryk på 1000, med underlag, myggenet og som kan låses af. Men derudover anbefaler vi at festivalteltet har dimensionerne 240 cm x 210 x 130 cm. På den måde er i sikre på, at i alle kan være i teltet når i skal sove.

Opdelingen af et 4 personers telt kan ses i højre side. For at læse mere om festivaltelte til 4 personer kan du se vores festivaltelt til 4 personer her – til en pris af kun 349,-!

En anden fordel ved at have et fire personers telt er, at man have mere plads i teltet hvis man eksempelvis er to eller tre personer. Eksempelvis vil man kunne tage sine stole ind om natten, så de ikke bliver snuppet af fulde mennesker med for lange fingre.

 

Popup telt til festival – slå telt op på 10 sekunder!

Hvis du virkelig vil spare tid og have så let en løsning som muligt så er et popup telt en god mulighed. Popup telte kan opslås lynhurtigt, hvilket er rigtig smart hvis du er på jagt efter de bedste pladser til din camp. Så kan du eksempelvis spurte ind når Roskilde Festivals campsite bliver åbnet – og slå dit telt op på få sekunder det helt rigtige sted! Måden popup teltet opslås på er, at man blot tager teltet ud af teltposen og kaster det op i luften – og så er det slået op. Easy as that.

Popup telte findes i mange versioner – men fælles for de fleste er at de ofte er ret dyre at købe. Derfor har vi et af landets billigste popup telte til festival, som endda har et vandsøljetryk på 1500 MM. Det fylder 220 x 120 x 95 cm udpakket, men kun 68 x 68 x 3 cm når det er pakket sammen i den smarte pose.

Se vores popup telt til festival her. Det er blandt Danmarks billigste med en pris på kun 299,-!

Festival popup telt
Festival popup telt

Et popup telt til festival kan spare dig for en masse tid – og endda være med til at sikre dig den helt rigtige plads på festival camp pladsen!

 

 

 

4/5 - (6 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *